.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... konji

.... male životinje

.... galerija

.... forum

.... prezentacije
Psi na Google Street View panoramskom servisu


Linkol park, Čikago, S.A.D.

Kao što verovatno i sami znate, Google servis Street View sadrži priličan broj neobičnih trenutaka koji su slučajno zabeleženi. Specijalno opremljeni Google automobili neumorno "špartaju" po celom svetu a kasnije se većina tih snimaka postane dostupna svakom ko ima pristup internetu.

Ukoliko do sada niste koristili ovaj veoma zanimljiv, (i potpuno besplatan) servis kompanije Google, u pitanju je tehnologija koja je deo projekata Google Maps i Google Earth, i koja pruža panoramsko razgledanje raznih lokacija po celom svetu. Google Street View je sa radom počeo 25. maja 2007. godine snimanjem lokacija u više gradova Sjedinjenih Američkih Država, a od tada je proširen na mnoge urbane i ruralne oblasti širom Planete.

Specijalno opremljena Google vozila sadrže prilično sofisticirane foto i video instrumente koji su već dostigli IV generaciju u odnosu na modele iz 2007. godine. Sem automobila, 2008. godine je u upotrebu ušao i Google tricikl, kao i sanke za sneg koji omogućavaju snimanje na terenima nepristupačnim za automobile.

Da vidite kako izgleda Street View panorama sa tvrđave Kalemegdan u Beogradu, sa mesta pored spomenika beogradskom Pobedniku, kliknite OVDE.

Vlasnici i ljubitelji životinja, u ovom slučaju pasa, ne bi bili to što jesu da nisu počeli da prikupljaju koordinate lokacija na kojima je specijalno Google Street View vozilo snimilo vlasničke ali i one napuštene pse širom sveta. Postoji čak i grupa na društvenoj mreži Tumblr koja postavlja samo ovakve fotografije i koordinate gde se sve psi mogu videti na Google mapama.

Kako velika većina vlasnika sa psima nije očekivala Google vozilo, na uličnim panoramama ima i onih koji su "uhvaćeni na delu". :)

Uhvaćeni na delu u Čikagu

U nastavku pogledajte galeriju Google Street View fotografija na kojima su "uhvaćeni" vlasnički ili napušteni psi sa raznih meridijana.Mačke takođe imaju svoje ljubitelje koji ih traže po Google mapama, a o njima možete pročitati više na ovoj adresi.

Linkovi:
Google Street View
Dogs on Streetview

Komentari | pitanja

 

.... oglasi

 
 
Chafervalley Georgia
Chafervalley Jordan
Yampa Dampa
    Midnight Colony

Danaide Cattery
My Fortune Cattery
 

2003-2014 © Životinjsko carstvo - Sva prava zadržana!