.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... male životinje

.... galerija

.... svaštara

.... forum

Sajmonov mačak - Simon`s cat - najpoznatiji mačji crtani film na internetu

Ljubitelji mačaka već neko vreme pričaju o novom omiljenom mačoru iz crtanog filma. Neko će odmah pomisliti na Garfilda, ali on nije nov već odavno. Ne, ovde nije reč o Garfildu već o blesavom mačoru bez imena - Sajmonovom mačoru.

Engleski animator Sajmon Tofild (Simon Tofield) u svoje kratkometražne crtane filmove na izuzetan način pretače sve ono što mi vlasnici mačaka već dobro znamo, i volimo kod svojih ljubimaca.

Sposobnost mačke da svoju dobrobit i ugođaj pretpostavi svemu, a da je pri svemu tome volimo sve više se bez preterivanja može nazvati fenomenom.

Originalan minimalistički pristup ilustraciji i animaciji načinio je "Sajmonovog mačora" pravom internet zvezdom. Evo nekih opštih informacija o ovom crtanom ispod kojih ćete moći da pogledate epizode koje su ga proslavile:.

Ko je zapravo "Sajmonov mačak"?

Sajmonov mačor je jedan šarmantan ali nestašan mačor koji živi sa Sajmonom.

Njegovo prvo pojavljivanje na internetu je bilo pre par godina u epizodi "Cat-Man-do". Od tada se takođe pojavljuje i u knjigama, igricama i stripu.

Sajmonov mačor - Simons cat

Ko je Sajmon Tofild?
Sajmon je engleski animator koga zanimaju životinje i priroda Engleske, slikarstvo, nenastanjena prostranstva i naravno - mačke.Sajmon je počeo da se bavi animiranjem još kao dete. Inspirisan crtanim fimovima sa televizije, on bi obično pravio jednostavne "crtane" u kojima bi savijanjem listova iz blokčića simulirao tehnike koje je viđao na malom ekranu.Sajmonov mačor - Simons cat

Da li Sajmon ima mačku u pravom životu?
Simon zapravo ima ne jednu nego četiri mačke: Hju, Mejzi, Džes i Tedi (Hugh, Maisy, Jess i Teddy). Njhove fotografije se ponekad mogu videti na njegovom website-u. Kao što možete videti, prema ljudskim imenima koje im je dao, Sajmon mačke doživljava kao punopravne individue.

Sajmonov mačor - Simons cat

Da li njegove mačke daju svoje "glasove" za zvukove u njegovim crtanim filmovima?
Sve zvukove i glasove u crtanom "Sajmonov mačak" pravi sam Sajmon! Jedini izuzetak je ptica iz epizode "Snežna posla", kojoj je glas "pozajmio" pravi kos.

Sajmonov mačor - Simons cat

Ko stoji iza nadimka 'Shrooty'? (koji se pojavljuje na odjavnoj špici)
Shrooty je nadimak talentovanog tonca (tačnije tonskog dizajnera) koji pomaže Sajmonu u pravljenju zvuka za crtane filmove "Sajmonov mačak".

                                          Sajmonov mačor - Simons cat

Koji software se koristi za pravljenje ovih crtanih filmova?
Sve epizode su nacrtane i animirane u programu Adobe Flash i upotrebom Wacom stylus olovke i table.

Sajmonov mačor - Simons cat

Zašto toliko dugo traju pauze između izdavanja novih epizoda "Sajmonovog mačora"?
Iako se ovi crtani filmovi prave uz pomoć najnovijih programa, oni se i dalje ručno animiraju, takoreći na tradicionalan način, sliku po sliku. Za pravljenje jedne sekunde crtanog filma "Sajmonov mačor" je obično potrebno napraviti između 12 i 25 pojedinačnih crteža.
                                                                                        Sajmonov mačor - Simons cat

[tekst se nastavlja ispod banner-a]                                                                                

Marketing                                                                                    

Prva epizoda kratkometražnog crtanog filma koji je tek kasnije postao serijal nosi naziv "Cat-Man-do", igra reči u kojoj se naziv može pročitati i tako da zvuči kao Katmandu, što je naziv glavnog grada Nepala. U ovom slučaju, se sastoji zapravo od tri reči Cat - mačka, Man - čovek i do - činiti. Šta Sajmonov mačak čini svom čoveku kada želi njegovu pažnju je najbolje da pogledate dole:

                


U sledećoj epizodi, vlasnik pokušava da gleda televiziju međutim, postoji nešto daleko važnije od toga. Pogađate, mačak je gladan i ne žali truda da to objasni svom vlasniku.

            

Neumoljivi predator koji čuči u svakoj mački, ma koliko pitoma i umiljata bila, uvek izađe na površinu kada se ispored nje nađe dovoljno jak izazov. Tada obično nastaje pravi beskompromisni pohod koji se može završiti isključivo pobedom mače, a često i obaranjem sve što se "slučajno" našlo na putu hvatanja muve, leptira, guštera...Ukoliko imate mačku, ili volite mačke, obavezno pogledajte kako je Sajmon pretočio svoju mačju opsesiju u izuzetan crtani film u nastavcima.

Ostale epizode možete u visokom (HD) kvalitetu pogledati na website-u autora, koji takođe nudi i mnoge druge sadržaje, knjige, igrice za Apple mobilne telefone, majice šolje itd...
                                                      ===  www.simonscat.com ===


.... divljina

 
 
 
 

2003-2011 © Životinjsko carstvo online magazin