. . . . naslovna

. . . . psi

. . . . mačke

. . . . ptice

. . . . konji

. . . . male životinje

. . . . galerija

. . . . forum

. . . . prezentacije
Ostrvo mačaka - Taširodžima

Taširodžima, ??? , poznatije kao japansko "Ostrvo mačaka" zbog svojih brojnih mačjih stanovnika je prošlo bez većih posledica zemljotresa i naknadnog cunamija koji su 11, marta 2011. godine pogodili Japan. , according to Japan Earthquake Animal Rescue and Support. I pored toga, kao i u ostalim delovima Japana koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom, pomoć je potrebna i ljudima i životinjama na ovom ostrvu.

Malo ostrvo grada Išinomaki-ja predstavlja dom za stotinak, uglavnom starijih stanovnika i višestruko više mačaka, koje stanovnici hrane verujući da će im to doneti zdravlje i blagostanje, ali i kako bi uživali  u njihovom društvu i zbog toga što mačke drže pod kontrolom populaciju glodara u ovoj ribarskoj oblasti.

Nekada su se ovde uzgajale i svilene bube radi dobijanja svile pa su mačke gajene i kao efikasna odbrana od miševa koji su prirodni neprijatelj svilenih buba.

U sredini ostrva se čak nalazi i hram posvećen mačkama, svojevrsna turistička i felinološka atrakcija za posetioce iz svih krajeva sveta. Pasa na ostrvu nema i praktično im je zabranjen ulaz kako se ne bi narušavao mir sadašnjih četvoronožnih stanovnika.

U oblasti Miyagi u kojoj se nalazi ovo ostrvo postoji tradicionalna naklonjenost mačkama i još najmanje deset hramova posvećenih mačkama, i veći broj kamenih spomenika u obliku mačke.


Na donjem video zapisu možete videti neke od stanovnika i njihovih mačaka koje su snimili novinari Tajlandske televizije pre zemljotresa i cunamija.

     

     

Odmah nakon prirodne katastrofe, postojala je bojazan da su ostrvo i njegovi stanovnici životno ugroženi međutim najnovije informacije poslate iz japanske organizacije za spasavanje životinja od posledica zemljotresa (Japan Earthquake Animal Rescue and Support) kažu sledeće:

"Najnovije vesti iz Taširodžime, mačjeg ostrva. Ljudi i životinje su na sigurnom ali im nedostaje hrana. Jedan od dobrovoljaca je pokušao da dopremi hranu čamcem ali ga je sprečila ogromna količina otpadaka u vodi. Helikopter je u ovom trenutku jedini način. Vojska će najverovatnije uskoro poslati helikopter tako da ćemo ih zamoliti da ponesu i hranu za mačke."

Udruženim snagama sa drugom organizacijom za zaštitu životinja, Animal Friends Niigata, spasioci su sada u gradu Sendai, koje je jako blizu epicentra zemljotresa.

Ovde ih možete videti kako se pripremaju za put, tovareći skipere, hranu, povodnike i opremu za hvatanje životinja. (Ova i sledeća fotografija su vlasništvo organizacije Japan Earthquake Animal Rescue and Support)

Spasavanje yivotinja u Japanu

Oni javljaju da su naišli na ženu (slika dole) koja nije htela da se evakuiše pošto joj zvaničnici nisu dozvolili da povede svog psa Yosuke. Hrabra vlasnica je ostala u svojoj oštećenoj kući tri dana ali su srećom i ona i pas ostali nepovređeni. Brižna vlasnica je odahnula kada je srela ovaj spasilački tim.

 Ne ostavlja svog psa ni po koju cenu

Mislim da većina nas koji volimo svoje ljubimce saoseća sa ovakvim osobama. Ova poslednja prirodna katastrofa je podsetnik da nije loše biti makar minimalno pripremljen za ovakve situacije, naročito ukoliko je reč o predelima koji su poznati po ovakvim nepogodama.

[tekst se nastavlja ispod banner-a]                                                                                

Marketing                                                                                    Ukoliko želite da pogledate veliku fotogaleriju ostrva Toširodžima i tamošnjih brojnih cica-maca kliknite na sliku dole:
 Ostrvo macaka u JapanuAnimal Discovery news


Komentari | pitanja

. . . . svaštara

. . . . oglasi

 
 
Chafervalley Georgia
Chafervalley Jordan
Yampa Dampa
    Midnight Colony

  My Fortune cattery
 

2003-2011 © Životinjsko carstvo