.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... male životinje

.... konji

.... galerija

.... forum

.... prezentacije
HorseVille Dressage Cup 2011 - najavaHorseville 2010
                               Uručenje trofeja pobednicama prošlogodišnjeg Horseville-a (2010.)

U okviru sajma konjarstva HorseVille od 29. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu održaće se takmičenje u dresurnom jahanju HorseVille Dressage Cup u areni 20x60 metara za sve kategorije jahača. Kao najzahtevnija i najteža disciplina konjičkog sporta, takmičenja u dresurnom jahanju u Srbiji su neprekidno organizovana od 1998. godine i od tada nivo jahača i takmičara je u stalnom usponu.

Naizgled jednostavne radnje i kretnje pri izvođenju unapred određenih testova samo na prvi pogled izgledaju jednostavno. Kada se sve osnovne i napredne radnje stave u tačno predviđen niz bez previše vremena za razmišljanje, dolazi se do prave procene težine izvođenja i testova najnižeg nivoa gde se traže mali i veliki krugovi u kasu, galopu, produženje kasa i galopa i pravilna skretanja.

U svemu tome mora da se pokaže da konj i jahač rade kao partneri i da se ni jedno ne muči tokom nastupa, već naprotiv, da se pokaže poslušnost, želja za radom, tečnost i skladnost u izvođenju.

Horseville 2010 Novi Sad
                               Uručenje trofeja pobednicama prošlogodišnjeg Horseville-a (2010.)

Na dvodnevnom takmičenju 30.09. i 1.10. sa početkom u 10 časova, kroz tri nivoa, deca, juniori i seniori imaće zadatak da odjašu po dva testa za konačan plasman i nagradni fond od 220 hiljada dinara i vredne robne nagrade. Na prvom, ujedno i najlakšem nivou koji je prevashodno predviđen za najmlađe potrebno je na prvom mestu da pokažu skladnost i uvežbanost kroz sve radnje kroje se provlače u oba testa.

Drugi nivo sa druge strane pruža bolju sliku o tome šta je osnovna dresura, jer se zahtevaju veća angažovanost i konja i jahača u lateranim i produženim kretnjama koje daju pravu sliku osnovne dresure. Treći nivo koji je ujedno i najteži na HorseVille Dressage Cup-u biće pravi izazov za najiskusnije i ujedno najbolje jahače koji na ovom nivou nemaju previše prostora za opuštanje, jer se radnje smenjuju u kratkim intervalima. Sve takmičare i njihov učinak ocenjivaće međunarodni sudijski koligijum sa tri različite pozicije, ocenama od 0-10, a pobenik je onaj ko dobije najviše ocene od sva tri člana sudijskog kolegijuma.

Svečana promocija i uručenje počasnih i novčanih nagrada najuspešnijima  predviđeno je u zelenoj areni Novosadskog sajma 2. oktobra u 17 časova kada će zvanično biti zatvoren drugi HorseVille.

Milan Đorđević
Savez sa konjički sport Srbije - Odbor za dresurno jahanje

Komentari/pitanja

.... divljina

.... oglasi

 

2003-2011 © Životinjsko carstvo