Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Beli Luk U Ishrani Pasa +/- ???
Zivotinjsko carstvo forum > Sve o psima > Odgoj i ishrana pasa
trajce
Da li je tacno da ukoliko psa hranite belim lukom efekat je isti kao i kod coveka a svi smo culi o ovoj da je nazovem /cudotvornoj biljci/. Na internetu sam dosao do podataka da se pas unosenjek belog luka u organizam drasticno smanjuje smanjuje broj parazita u crevima a da je takodje i bolje zasticem od nekih koznih parazita. DA LI JE NEKO OD VAS POKUSAO DA HRANI PSA BELIM LUKOM I KAKVI SU BILI EFEKTI ?! 16_3_159[1].gif Puno hvala bojsa
crnamrlja
Radi se o jos jednom praznom verovanju
Psa ne treba hraniti belim lukom.
Intervet
Uticaj belog luka na crevne parazite je toliko minoran da ga ne vredi svrstavati u preparate koji se koriste u borbi protiv crevnih parazita.
Da li se pas koji je jeo beli luk više "oseća" ? DA ! Ta konstatacija je služila za tvrdnju da je beli luk delotvoran u borbi protiv krpelja i buva.
Jedna stvar je sigurna, da pas koji jede beli luk ima gastritis, tako da je u današnje vreme bolje davati preparate koji neštete,a napravljeni su za tu svrhu.

Srdačan pozdrav,
Ljubomir Ćurčin dr vet. med.
EVLTN
Ja sam kupio neke vitamine u vidu paste sa belim lukom za pse i macke i mom detetu (psu) se to bas dopada! smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.