Kako ne znam gotovo nista o jezevima, a jos nisam stigla da se dam u potragu po Internetu, molim one koji imaju neko iskustvo da mi pomognu savetima.
Sta jede? Moze li uvek da se snadje sam za hranu ili je dobro da mu i ja pripomognem?
Da li i jezevi imaju buve? Ppretpostavljam da imaju, posto zive u travi, a buve se mnoze bas u travi. Malo sam pogledala, koliko sam mogla, i nisam videla ni jednu buvu. Da li ipak treba da ga tretiram necim protiv buva? .... neko "frontline" ili neki prasak za buve?
Takodje me zanima da li mogu imati crevne parazite?... pretpostavljam da mogu, ali da li se mogu dati tablete protiv parazita?
Imam odgajivacnicu macaka, i moje macke izlaze u taj ogradjeni deo dvorista gde je sada i jezic... ne bih nikako htela da ih izlozim nekoj zarazi buvama ili parazitima....
Jezic je mnogo sladak. Ne znam da li da ga ostavim tu gde je dosao, ili da ga odnesem negde dalje od dvorista.... mozda u veliku bastu?!
A zimi? Da li spava zimski san, ili se budi da jede negde u sklonistu? Mogu li nekako da mu pomognem?