IPB

Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages

34 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Potrebna Pomoć Azilima Za Mačke, u Pančevu i Novom Sadu!
Stepska Vucica
post Feb 17 2007, 12:00 AM
Post #1

Junior
**

Group: Član
Member No.: 1,759

Ovde cu postaviti apele za pomoc privatnim azilima za macke u Pancevu i Novom Sadu.

Problem napustenih pasa je ocigledan, ali ipak ima vise azila za pse nego za macke - a i one su ugrozene, mada deluje da su samostalnije i snalazljivije zivotinje nego psi.

Ipak, i to malo azila za macke koliko ih ima, u velikim su problemima:

http://www.sloboda-za-zivotinje.org/cutene..._from=&ucat=13&

Mozete li pomoci Azilu za macke kod Panceva?

Poštovani prijatelji životinja upućujemo Vam Apel za pomoć azilu za mačke koji se nalazi u okolini Pančeva.

Evo šta Ljubica Landeka, vlasnica azila, kaže: "Posedujem azil za mačke (njih 75) izmedju Pančeva i Beograda. Imala sam dobar posao u jednoj stranoj firmi i nekako sam uspevala da povežem kraj s krajem - kaže Ljubica. Međutim, od 2004. godine je bez posla i odonda je trošila skromnu ušteđevinu i otpremninu da bi održala svoj azil. - Sad me već hvata panika. Samo za hranu mi treba najmanje 50.000 dinara mesečno, otpremninu sam potrošila, a pomoći niotkud "- jada se Ljubica. -

"Noću ne mogu da spavam, razmišljam šta ću kad jednog dana, koji izgleda sve bliži, budem morala da ih prepustim sudbini "- priča i mazi svoje ljubimce koji se umiljavaju oko nje. - "To su moji mali prijatelji "- kaže Ljubica sa setom u glasu. Svi su sterilisani, svaki ima svoje ime, leči im povrede, hrani. Preko zime ih greje na termoakumulacionu peć u garaži na placu. Računi za struju su enormni.

Ukoliko možete da pomognete Ljubici obratite joj se na njenu
e-mail adresu: ljubica@panet.co.yu

Dobili smo preko sajta udruzenja "Sloboda za zivotinje" jos jedan apel, za pomoc azilu za macke u Novom Sadu:

Biljana
bibi@vektor.net

Molim za pomoc ovoj zaista humanoj dami!

Ovako stvari stoje : FELIX-FELINOLOSKO DRUSTVO nevladina organizacija iz Novog Sada, brinem se I spasavam svaku macu koju nadjem, koja sama dodje ili je "velikodusno" ubace, bez obzira na starost, vrstu povrede ili bolesti.
Samo ja imam preko 70 maca, Udomljavam ih, Ali veoma retko (nisu mace potrosna roba, zive one 15-tak godina, a I iskreno govoreci dok licno NE proverim ko je I kakav Taj neko ko hoce DA je uzme, NE dam je! Bolje DA je ovde meni na ocima I u ovim uslovima koje imam nego DA se razmisljem jesu li je izbacili na ulicu). Moje su sve sterilisane-kastrirane, poneke vakcinisane polivalentnom a in jedna protiv besnila - nemamo para.
Nama je zaista svaka vrsta pomoci neophodna: I u kavezima, I u hrani I u lekovima (meni NPR. Svaka 3-4 meseca samo za tablete protiv glista Cestal/Drontal treba oko 8.000 din. Jer jedna kosta 120, DA NE redjam Neostomozan, razne kapi za usi I oci, kreme (NPR. Corti-vet, Canesten, Sinoderm N, Hloranfenikol....) za ekceme, gljivice, lisajeve ...
(Calo-pet, Vita-pet, Uro-pet, Geri-pet, onda one as taurinom - bez toga je mace koje imaju maciju kugu NE mogu spasiti, a moja vetrinarka kaze DA imam "ludacku srecu sto se toga tice jer u 50% slucajeva I kad se lece, ugine, a meni je za sve ove silne godine uginula zaista samo jedna!). Borim se za svaku dusicu I Po 7-8 meseci, sve su zdrave, lepe I debele. Svaka vrsta pomoci je dobro dosla, nema kome se nisam obracala, Ali - NISTA. Direktor NIS-a Koga smo molili DA nam daju skromnu mesecnu donaciju do 30-tak litara benzina - bonove, cak nije in odgovorio. Sta je za jednu takvu firmu 1 litra benzina dnevno??????? Novac Kao novac nam je neophodan za veterinare, samo ja svakog meseca ostavim najmanje 10.000,00 din. Za intervencije (NE racunam kastracije I sterilizacije, jedna je u zavisnosti do tezine mace oko 5.000,00) NE racunam pretrage na Vet. Institutu, rentgen.....bolje DA NE nabrajam udarice me slog, a I Vas cu poplasiti. Recimo, neophodan nam je I WC posip za mace pos
le sterilizacije, operacije, ako koristimo obican pesak rane se veoma cesto inficiraju.

Znam DA nam je neophodan web-site, "samo" je lova, Kao I uvek problem. Mozda ce se neko do Vasih poznanika sazaliti I hteti DA nam Ga napravi besplatno (ja cu naravno platiti onu godisnju pretplatu) Ali stvarno nemam 80-100 eura I za to (duzna Sam I Bogu I ljudima). Pojma nemam kako stvari u vezi toga stoje, Ali ja bih bila presretna DA imam sajt
Ajaoj, napisah ja roman, zalosti moja, ovom nema kraja.

Za sada saljem samo par slicica, tek DA vidite delic ekipe kojoj je pomoc zaista neophodna.
Saljem slicicu jednog sretnog nesretnika : prvo su mu deca kopala oko, ja Ga operisala I spasla oko, mada se vidi DA je manje I suzi mu povremeno, posle toga je imao maciju kugu - spasla Sam Ga I tog puta, samo sto Sam Ga pustila napolje, istu noc su Ga tukli I ISCASILI OBA KUKA, treba operacija - skupa Kao otrov- hoda on Ali....tako DA je zavrsio kod mene u stanu I sad se baskari, Po prirodi je zaista izuzetno umiljat, nezan, osetljiv I dobar. Evo I Tufnice - morala Sam je operisati kad je imala 1,5 mesec tj. 620 gr. Jer je imala strasan bruh, posle maciju kugu, posle....za njen se zivot borimo do juna 2006. Svako do njih ima svoju pricu, nimalo veselu.

FELIX - FELINOLOSKO DRUSTVO- NOVI SAD

MOBITEL: +381 64 12 69 323

ZIRO RACUN :

355-1070729-96

DEVIZNI RACUN:

CS73 3550-0000-0200-455963

RACUN JE OTVOREN KOD VOJVODJANSKE BANKE

+Quote Post
MINAbg
post Feb 17 2007, 03:08 PM
Post #2

Domaći

From: beograd
Member No.: 1,931

ljudi nemojte samo da citate ajde da se opet dogovorimo da jedan skupi pare koliko ko moze da da i da posaljemo toj zeni...verujem da joj je svaka pomoc dobrodosla....jel hocete?

--------------------
----------------------------------------------------------------------

zauvek cu te voleti,zauvek ces ostati moje cudo-moje sve!

WWW.ZIVOTINJE.INFO
Go to the top of the page

+Quote Post
Doggyme
post Feb 17 2007, 03:11 PM
Post #3

Domaći

From: Beograd
Member No.: 2,341

ja sam isto na generalno za macke ,napisala slican post...al niko nije se javio sad.gif

--------------------
To everyone who says, "It's just a dog," I just have this to say to you: You're just a human.

+Quote Post
MINAbg
post Feb 17 2007, 03:16 PM
Post #4

Domaći

ma ne vredi....ajde da odredimo datum i do tada ili tada da se nadjemo u gradu i neka svako donese koliko moze usput pitajte nekog iz kraja ko bi dao novac i sl.
ajde ljudi pliz...po 50 dinara bar...ma i manje skupicemo bar nesto...
kad vec ima ljudi koji hoce da ih cuvaju i pomognu ajmo bar da im novcano pomognemo...

--------------------

WWW.ZIVOTINJE.INFO

+Quote Post
nero
post Feb 17 2007, 06:00 PM
Post #5

Novi član
*

Member No.: 2,668

Rado ću da podržim ovu akciju. Možda sledećeg vikemda da se nađemo negde u gradu pa da skupimo novac za azile. Šta mislite gde bi bilo zgodno da se okupimo. Možda neko spremi i hranu i lekovi, ne mora samo novac

+Quote Post
MINAbg
post Feb 17 2007, 08:03 PM
Post #6

Domaći

ma da bilo sta...ako neko ima hranu ili tako nesto...ajde javite se svi koji hocete na ovoj temi pa da vidimo kada se nalazimo....da ne bude samo par njih...

--------------------

WWW.ZIVOTINJE.INFO

+Quote Post
Stepska Vucica
post Feb 22 2007, 12:16 AM
Post #7

Junior
**

Member No.: 1,759

Ima nas sa raznih strana, pa ne mozemo svi doci na predlozeno mesto. Oni koji zive u Beogradu mogu se organizovati na taj nacin, a oni koji su iz drugih mesta, da salju priloge direktno.

Sta mislite o tome?

+Quote Post
Bibby
post Feb 22 2007, 12:22 PM
Post #8

Junior
**

From: Novi Sad
Member No.: 1,197

Vučice da li znaš gde se nalazi taj azil u NS? Ja bih mogla povremeno da pomognem hranom ili nekako drugačije, da recimo odem tamo i pomognem joj oko čišćenja, održavanja... Šta god. Pa ako znaš gde je to, javi. smile.gif

+Quote Post
MINAbg
post Feb 22 2007, 12:27 PM
Post #9

Domaći

mozemo da pomognemo bilo kako al vidite da se niko nije javio na ovoj temi da hoce da pomogne ili da da novac.... sad.gif

--------------------

WWW.ZIVOTINJE.INFO

+Quote Post
Nephilia
post Feb 23 2007, 02:31 PM
Post #10

Redovni član

From: Belgrade
Member No.: 1,384

Postoji ziro racun,popunis uplatnicu,uplatis odredjenu svotu novca koju mozes da odvojis i to bi bilo to,najednostavnije i najbrze...

--------------------
"The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum -- even encourage the more critical and dissident views. This gives people the sense that there's free thinking going on, while all the time the presuppositions of the system are being reinforced by the limits put on the range of the debate. "
-Noam Chomsky

+Quote Post
BuckAsta
post Feb 23 2007, 11:18 PM
Post #11

Junior
**

Member No.: 681

064 12 69 323 je telefon G-dje Danice. Zena zaista ima puno ljubavi, sve mace redovno vodi kod veterinara, operise ih. Toliko se zaduzila, ali ne odustaje. Zaista joj je potrebna pomoc. Ne mora novcana, moze i u hrani lekovima, posipu, kavezima......A jako joj je potrebna pomoc i u benzinu, jer po tri cetiri kaveza za mace stavi na biciklo, kad ih vodi kod veterinara. Divna je i plemenita dusa i svaka joj cast!

--------------------
Dopustite da vam se predstavim, ime mi je Buca i moja najdraža boja je zelena. Ne nosim krzno, jer krzno boli; ne jedem meso, jer životinje su moji prijatelji; ne nosim nakit od slonovače i koralja, jer za ljepotu nije potrebno ubijati; ne odlazim u cirkuse gdje nastupaju životinje, jer okrutnost nije zabava; ne koristim proizvode testirene na životinjama, jer alternativa postoji; ne posjećujem zoološki vrt, jer svatko ima pravo na slobodu...........

+Quote Post
BuckAsta
post Feb 23 2007, 11:21 PM
Post #12

Junior
**

Pokusati cu da Vam pokazem slikama te male nesrecne duse koje su prosle golgotu, pre nego ih je Danica polu-mrtve nalazila...
Attached File(s)
Attached File  mali_deo_ekipe_koja_moli_za_POMOC.jpg ( 0bytes ) Number of downloads: 0

--------------------
Dopustite da vam se predstavim, ime mi je Buca i moja najdraža boja je zelena. Ne nosim krzno, jer krzno boli; ne jedem meso, jer životinje su moji prijatelji; ne nosim nakit od slonovače i koralja, jer za ljepotu nije potrebno ubijati; ne odlazim u cirkuse gdje nastupaju životinje, jer okrutnost nije zabava; ne koristim proizvode testirene na životinjama, jer alternativa postoji; ne posjećujem zoološki vrt, jer svatko ima pravo na slobodu...........

+Quote Post
BuckAsta
post Feb 23 2007, 11:26 PM
Post #13

Junior
**

Za njen zivot se Danica bori od juna meseca sad.gif
Attached File(s)
Attached File  za_moj_zivot_se_borimo_od_juna_2006..jpg ( 0bytes ) Number of downloads: 0

--------------------

+Quote Post
BuckAsta
post Feb 23 2007, 11:29 PM
Post #14

Junior
**

Ovoj nesretnoj dusi su deca iskopala oko i slomila kuk. Orasi_bel je operisan tri puta.
Attached File(s)
Attached File  sretno_nesretni_Okac.jpg ( 0bytes ) Number of downloads: 0

--------------------

+Quote Post
BuckAsta
post Feb 23 2007, 11:31 PM
Post #15

Junior
**

i on je operisan sad.gif
Attached File(s)
Attached File  Orsi_bel_nam_je_ranjen.jpg ( 0bytes ) Number of downloads: 0

--------------------

+Quote Post

34 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 31st July 2010 - 09:00 AM