.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... male životinje

.... galerija

.... forum

.... prezentacije

.... oglasi

Earthlings - Zemljani - ceo film sa prevodom

   
EARTHLINGS

N
ajpribližniji prevod bi bio Zemljani tj. stanovnici naše Planete, i odnosi se na sva živa bića.

U pitanju je višestruko nagrađivani dokumentarni film iz 2005. godine koji prikazuje na koje sve načine čovečanstvo koristi životinje, kao kućne ljubimce, kao hranu, kao materjal za odeću, za zabavu i za razna naučna istraživanja. NArator je holivudski glumac Joakin Feniks (Joaquin Phoenix), muziku za film je komponovao muzičar Moby, režiser je Šon Monson (Shaun Monson) a koproducent je Maggie Q, koji su svi ne samo vegetarijanci već vegani*.

* Vegan - osoba koja ne koristi za ishranu nikakve proizvode životinjskog porekla.

                                Earthlings - Zemljani - kompletan film sa prevodom

Sinopsis filma

Pokrivajući prodavnice životinja, masovne odgajivačnice pasa i azile za životinje, zatim fabričke farme životinja, industriju kože i krzna, industriju zbave i sporta, i konačno medicinsku i naučnu (zlo)upotrebu životinja, film EARTHLINGS obuhvata video zapise sa skrivenih kamera kako bi istinito prikazali svakodnevnu praksu neke od najvećih svetskih industrija, od kojih se sve zasnivaju na životinjama. Film Earthlings pravi paralelu između rasizma, seksizma i specizma, i zastupa veganski način života.

Narator Joaquin Phoenix je povodom ovog filma izjavio da je od svih filmova koje je napravio, ovo onaj o kome ljudi najviše pričaju. Na svaku osobu koja pogleda ovaj film idu tri osobe kojima je prva ispričala o njemu. Peter Singer, autor koji je najpoznatiji po svojoj knjizi Oslobađanje životinja (Animal Liberation) izjavio je, "Kada bih moga sve ljude na svetu da nateram da pogledaju jedan film, to bi bio Earthlings" a Tom Regan, filozof koji zastupa teoriju o životinjskim pravima kaže: "Za one koji pogledaju Earthlings, svet više neće biti isti."

===========

Ovo što ste gore pročitali možda zvuči kao propaganda za film Earthlings, ali vam garantujemo da ćete nakon njegovog gledanja drugačije posmatrati svet oko sebe...

   Oficijelni website projekta Earthlings: www.earthlings.com/


Više o ovoj temi pročitajte na našem forumu - Komentari/pitanja

.... divljina

   
  Maya di Altobello
  Shadow of Aire
.Lionheart
[erdel terijer]
  Express Man Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
  Big Band Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
  Ivory Iv from Lipar Land [doberman]
 
   

2003-2010 © Životinjsko carstvo